Om Team Ljungskog

Välbefinnande för tjejer genom motion, mat och social samvaro

Bli medlem nu!

Vad är Team Ljungskog?

Det är ett nätverk för tjejer där vi kombinerar cykling, italiensk mat och samtidigt umgås i olika former. Vi erbjuder nätverket och en hel del av innehållet, men nätverkets medlemmar ges också ett stort utrymme att driva nätverket själva.

Är det ett professionellt team?
Nja, professionellt i den bemärkelsen att vi satsar seriöst på vårt nätverk, men det går inte alltid ut på att jaga de sista sekunderna. De tar vi hellre till att snacka gott när vi ligger i klunga, ta en fika på vägen eller laga en god pasta puttanesca efteråt.

Har ni funnits länge?
Vi startade i januari 2014 så vi är på tionde säsong.

Vilka är ni som står bakom Team Ljungskog?
Vår frontfigur och cykelguru är Susanne Ljungskog, tvåfaldig världsmästarinna och bragdguldinna, som 2010 lade skorna på hyllan och nu sadlar om med detta. För Italien och den italienska maten finns Zeta som bidrar med det goda på bordet. Dessutom har en av katalysatorerna i hela initiativet varit Beta Performance som jobbar med teamutveckling och som driver många nätverk inom näringslivet idag.

Kan jag gå med i Team Ljungskog?
Ja, om du är en tjej. Då kan du ta del av de aktiviteter som erbjuds inom ramen för Team Ljungskog.

Det här med att köra tillsammans i övriga lopp, vad innebär det?
Vi har sett att med sina teamkläder och som medlem i nätverket hittar man lättare likasinnade och gärna cyklar ihop, antingen spontant eller planerat. Genom Team Ljungskog och våra digitala plattformar kommer vi arrangera så vi kan samlas innan eller efter start på lopp där vi har många Team Ljungskogare. I vissa fall skapar vi även grupper som cyklar tillsammans om loppet så tillåter.

Tillgång till nätverket över landet, vad innebär det specifikt?
Detta är en av grundstenarna i hela tänket. Tanken är att man genom nätverket Team Ljungskog enkelt ska ges möjlighet att samlas för att göra det som Team Ljungskog är till för – välbefinnande. Ett typiskt scenario: Anna i Växjö lägger ut en post ”Tänker åka en 5-mila runda på söndag, startar vid Stortorget kl. 8.30, avslutar med fika på Broqvist Konditori. Räknar med ca 2-2,5 tim. Vilka är på?” Bor man i Växjö och vill haka på så gör man det. Nästa gång är det kanske man själv som lägger upp en post och föreslår ett nytt upplägg, kanske börjar med lunch den gången.

desktop-large
desktop
tablet
phone